Sfinks Polska – spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło – zwołała Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy na 18 listopada br., podczas którego planuje podjęcie uchwały ws. podwyższenia kapitału w drodze emisji 2.650.000 akcji serii N. Emisja ta jest ściśle powiązana z planowaną przez Sfinksa restrukturyzacją zadłużenia.

W restauracjach Chłopskie Jadło, sieci zarządzanej przez Sfinks Polska, zaczęła obowiązywać jesienna oferta „Szef kuchni poleca”. Wśród nowych propozycji znalazły się cztery sezonowe dania – „Gulasz z sarny”, „Ligawa z sosem chrzanowym”, „Ziemniaczanka z pieca” oraz „Zupa ogórkowa”. Dodatkowo na chłodne dni restauracje proponują gorące napoje – grzane piwo i wino oraz malinową herbatę. Nowa wkładka dostępna jest we wszystkich lokalach Chłopskie Jadło do 15 grudnia br.

 Restauracje Sphinx, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, przygotowały kartę rabatową Sphinx Biznes dla firm z przeznaczeniem dla zatrudnionych w nich osób. Upoważnia ona do zniżki w wysokości pomiędzy 5% a 30% w restauracjach sieci przez cały tydzień w godzinach otwarcia lokalu. Zakupione przez firmy karty mają być przekazywane pracownikom w ramach świadczeń pozapłacowych.

restauracje sphinx

Restauracje Sphinx, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadziły nową promocję dla uczestników programu Sphinx Student Club pod hasłem „3xZ” nawiązującą do hasła „Zakuj, zalicz, zapomnij”. W ramach tej oferty do dowolnego dania z menu dla studentów mogą oni domówić kawę na wynos lub napój Rockstar, a także deser Crème brûlée – każde w cenie 3,99 zł oraz piwo Tyskie Gronie za 4,99 zł. Z promocji można skorzystać we wszystkich restauracjach sieci w godzinach obowiązywania „Student Menu”.

Restauracje Sphinx

Tej jesieni w restauracjach Sphinx gości będą rozgrzewać delikatna zupa „Krem z dyni”, „Shoarma z polędwiczek Cheese and Spice”, „Kurczak curry z miętą”, „Quesadilla z shoarmą” oraz „Mini kofta”.To pięć wyśmienitych dań z najnowszej odsłony „Gwiazd Sezonu”. W roli „Gości specjalnych” jesiennej oferty pojawiły się trzy steki - „Stek New York z sambalem”, „Stek surf and turf z krewetkami”, „Stek argentyński z sosem chimichurri” oraz po raz pierwszy „Żeberka wołowe z sosem BBQ”. Z myślą o chłodnych dniach wprowadzono także do menu grzane piwo i wino. Najnowsza oferta „Gwiazdy sezonu” dostępna jest w restauracjach Sphinx w całej Polsce do 14 grudnia br.

restauracje sphinx

Sieć restauracji Sphinx otworzyła dwa nowe lokale - w Krakowie i Stargardzie Szczecińskim. Stolica Małopolski zyskała w ten sposób dziesiąty, a jednocześnie największy lokal pod szyldem marki Sphinx, zaś Stargard Szczeciński pierwszy lokal tej sieci. Obie restauracje Sphinx mieszczą się w galeriach handlowych i są prowadzone w systemie franczyzowym.

restauracje sphinx

Ruszył pierwszy Sphinx na warszawskim Wilanowie. Nowy lokal został otwarty nieopodal Parku Wilanowskiego. Tym samym jest to już siedemnasta restauracja Sphinx w stolicy i jej okolicach.

Sphinx

Sieć restauracji Sphinx otworzyła swój pierwszy lokal w Szczecinku. Mieści się on w galerii handlowej Hosso przy ul. Bohaterów Warszawy 6. Nowa restauracja prowadzona jest w systemie operatorskim.

Sfinks Polska – spółka zarządzająca sieciami restauracji Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło –  otrzymała kolejne oświadczenie od udziałowców Da Grasso, w którym stwierdzają, że nie widzą możliwości uzgodnienia warunków transakcji  sprzedaży udziałów Da Grasso  i nie będą kontynuować negocjacji w tej sprawie. Oznacza to, że strony nie dojdą do porozumienia w sprawie warunków transakcji związanej z przejęciem sieci pizzerii przez Sfinksa.

Restauracje Sphinx startują z nową ofertą kaw sezonowych „Caffè Italiano”. Klienci mają do wyboru trzy smakowe kawy -  caffè bianco, cappuccino dolce i espresso affogato, wszystkie na bazie kawy palonej we włoskiej palarni Julius Meinl Italia. Nowa oferta kaw obowiązuje we wszystkich restauracjach Sphinx do 10 grudnia br.

restauracje sphinx

W restauracjach Sphinx ruszył konkurs pod hasłem „Wojtek stawia” zainspirowany programem telewizyjnym „Kryptonim szef”. W programie tym prezes spółki Sfinks Polska Sylwester Cacek wystąpił incognito w roli Wojciecha Jakubowskiego pracując między innymi jako kelner w jednej ze swoich restauracji. Każdy kto odpowie na proste pytanie dotyczące wspomnianego odcinka „Kryptonimu Szef” przy zakupie dowolnego dania otrzyma nagrodę w postaci dzbana Pepsi lub karafki wina.

W powiększonym centrum handlowym Factory Ursus uruchomiona została nowa restauracja Sphinx, należąca do jednej z najpopularniejszych sieci gastronomicznych w Polsce. Jednocześnie jest to szesnasty lokal działający pod szyldem Sphinx w Warszawie i okolicach.